دکتر بهنام هاشمی، درماتولوژیست در گفت و گو با خبرنگار سلامت نیوز، گفت:« خشکی پوست بیشتر مشکل افراد مسن است و با افزایش سن احتمال ابتلا به خشکی پوست در افراد افزایش پیدا می کند. یکسری عوامل مثل تغییرات فصلی و تغییرات آب و هوایی و مواجهه با مواد شیمیایی مختلف خشکی پوست را تشدید می کنند.»
وی در ادامه گفت:«خشکی پوست احتمال بروز درماتیت یعنی التهابات پوست و افزایش خارش پوست را بالا می برد و به همین دلیل است که افراد دارای خشکی پوست بیشتر احساس خارش می کنند و مستعد آلرژی پوستی هستند.»
وی درباره اقدامات لازم برای جلوگیری از خشکی پوست گفت:« استفاده از کیسه و لیف عادت بهداشتی اشتباه ایرانی ها است و به بیماران توصیه می کنیم که استفاده از آن را کنار بگذارند. در واقع چرک هایی که با استفاده از کیسه و لیف از بدن جدا می شود لایه های محافظ پوست هستند بنابراین کنار گذاشتن کیسه و لیف به رفع خشکی پوست کمک می کند.»
دکتر هاشمی در ادامه گفت:«افراد برای جلوگیری از خشکی پوست باید از شوینده های ملایم که ترجیحا قلیایی نیستند استفاده کنند چون صابون های معمولی و شوینده های پوست که ساختار قلیایی دارند پوست را خشک تر می کنند لذا باید با مشورت پزشک خود شوینده مناسب را برای شستشوی پوست انتخاب کنید. همچنین لازم است بعد از مشورت با پزشک حتما یک چرب کننده مناسب پوست خشک تهیه کنید و به صورت روتین و روزانه بلافاصله بعد از حمام استفاده کنید.»
وی افزود:«نکته دیگر جنس لباس های مورد استفاده است که باید از پوشیدن لباس هایی که خشکی پوست را تشدید می کنند پرهیز کنید. در مورد غذاها باید گفت مصرف مواد غذایی نقش چندانی در بهبود خشکی پوست ندارند البته باید از مصرف غذاهای آلرژی زا خودداری کنید.»
وی در پایان گفت:«مصرف اسکراب های پوستی به هیچ وجه توصیه نمی شود و استفاده از آنها خشکی پوست را تشدید می کنند. اسکراب پوستی در واقع لایه بردار است که همان کار کیسه و لیف را می کند در نتیجه روی پوست تاثیر منفی دارند لذا استفاده از شوینده های اسکراب دار برای افرادی که خشکی پوست دارند توصیه نمی شود.»
نظر شما